comment 1

Cum te controlează relația cu mâncarea și viața după 50

Am o relație bolnavă cu mâncarea, un istoric cu lungi perioade de diete drastice și fac sală, dar sala e minunată, așa că faceți sport. Nu ca să slăbiți, ci ca să trăiți mult și bine, măcar până la 50 de ani, când viața chiar va deveni frumoasă. Da, la 50 de ani.

Sunt slabă, pentru că nu mănânc paste, pizza și 3 amandine la micul dejun. Dar sunt și bolnavă la cap, că niciun lucru bun nu vine de la sine și cu apă plată cu lămâie. There, I said it! Am renunțat la pâine și orice fel de suc de prin clasa 8-a, în condițiile în care ai mei nu înțeleg nici acum, în era lui quinoa, raw și gluten free, cum să nu mănânci o pâine la masă, să bei Fanta, să ai 3 feluri clare de prânz, 4 cu desert. Așa că m-am dereglat un pic bine de tot în cea mai urâtă perioadă din viața unui om, adolescența, care vine cu coșuri, cu primele țigări, bilețele pe sub bancă și de ce nu îmi iei blugii ăia mulați, toate fetele au blugi mulați!

Aud o dată la 3 zile: “Cum să nu mănânci pizza? Da’ tu ești slabă, ai voie!” sau clasica “Tu n-ai nevoie să faci sport, nu vezi ce slabă ești?”. Mda, Greta e nebună. Și sunt, mă cunosc și mă recunosc, dar așa îmi place de mine, în nebunia asta. Și e și un chin, că mereu mi se pare că am de dat jos 2 kile până să mă plac mulțumesc. Iar sala e minunată, sportul e minunat, dar nu te ajută să slăbești și ai naibii mușhi nici nu se văd, dacă nu dormi acolo, mănânci ouă, carne și semințe toată ziua. 90 la sută e alimentație, zic eu, așa, după ce-am testat pe mine, că nu știu statistici și altele și nici nu îmi pasă, că știu ce funcționează pe mine. So, am făcut o obsesie, yay, încă una.

Singurul noroc e că nu-mi plac dulciurile, dacă la paste chiar mi se rupe sufletul că nu pot să le mănânc dimineață-prânz-seară și 2-3 tagliatele ca gustări, la o cofetărie n-am nicio problemă să mă mut, să lucrez, să învârt în bundinca de vanilie fără să mor pe acolo de poftă. Mă rog, cred că nu-mi plac, de unde să știu ce gust au dulciurile? Insert emoticon care râde aici, să pară o glumă. Haha!

Și tot discutând pe larg această problemă mare a omenirii pe care n-o rezolvă nimeni mai repede, de neînțeles!, cu Emilia, prietena mea care nu e imaginară, deși toată lumea crede că mi-am inventat-o, dar n-am făcut asta, numai că ea nu are Facebook, lucru care nu e în favoarea mea, so. Tot vorbind cu E de o mie de ani despre broccoli, viață, ton, mâine la ce mergem la sală, foști, mame, gantere de 3 kile și pisici, am ajuns la o concluzie îmbucurătoare.

De la 50 de ani începe viața aia frumoasă! 

Ne-am setat noi că la 50 de ani n-o să ne mai pese (sper, dracului) de carbohidrați, celulită și altele neplăcute pe care le știți de la plajă, așa că o să fim cele mai fericite babe doamne din Univers. Și am făcut un meniu, pe care-l redau exact după o discuție pe Whatsapp cu E, prietena mea care nu e imaginară.

Dimineața
– ecler înmuiat în Prosecco
– paste, mama mia, paste de toate culorile, formele, felurile, cu foarte mult usturoi, să te piște de limbă când îi dai în continuare cu Prosecco

Gustare 1
– 23 de bucăți cu sushi, creveți, scoici, rapane și calamari, în funcție de ce nu mișcă în farfurie
– un pahar de Prosecco sau cât a mai rămas din sticla de dimineața. Pentru siguranța dumneavoastră, e bine să mai aveți una la rece

Prânz
– pizza, pizza de toate felurile, fără mizerii verzi pe ea, pe blat din ăla subțire de ți se topește în gură
– bere neagră, din aia cremoasă și cu mult la sută. Sau vin, după gust, chef și stare de spirit
– orez cu lapte cu crustă arsă deasupra, poate chiar și un cheesecake, poate amândouă

Gustare 2
– brânzeturi, un platou cu 28 de feluri, cu mucegai, fără, de burduf, olandeze, brie, parmezan și foarte mult Halloumi, pe un pat de rucola. Am glumit, fără rucola.
– două pahare de vin, c-o să vi se facă sete după atâta brânză. Apă nu, se știe, sarea reține apa, deci evitați problema asta

Cină
– un chinezesc, cu urechi de lemn, să nu ziceți că nu e nimic sănătos în tot meniul ăsta. Totul foarte picant și foarte înecat în soia, sosuri și prăjituri cu răvașe, dar doar pentru răvașe, altfel, sunt îngrozitoare
– mai bine un tort, că orice e zi e specială după 50, să ne bucurăm în fiecare zi că suntem în viață
– Cocktailuri cu foarte mult zahăr, gheață și alcool, vezi punctul de mai sus. Laaa muulțiii aaaani!

Gustare3
– sigur mai intră niște cocktailuri, plus că vă întindeți la povești în bucătărie
– niște nachos și un lighean de guacamole lăsate pe masă, că nu strică
– știe cineva dacă au mai rămas sushi de dimineață? Nu? 🙁 Bine, hai să comandăm o pizza atunci, dar o împărțim!

Nu știu voi, eu mai am 18 ani și abia aștept pe 22 iunie 2035 să postez un selfie cu mine de “Buuună dimineațaaa”, cu eclerul muiat în Prosecco. Lifegoals!

P.S. N-am ştiut ce poză să pun, dar asta e relevantă din două motive. Că mă găseşte cu paharul în mână şi că Ştefan, cumnatul meu, mănâncă la o masă meniul meu mult visat de mai sus şi arată aşa şi-l urăsc din toţi ficaţii.

P.S.2 Nu uitaţi că stau în Dristor, adică în drum spre mare. Şi că dorm cu bagajul făcut la cap de pe 1 iunie. Mulțumesc! #lucrezdeacasā

1 Comment so far

  1. Mariana Neacsa

    Nu. Imi pare rau pentru voi si imi pare si mai rau pentru mine. Am facut 50 de ani si nu….
    Sper ca de la 60 sa nu-mi mai pese.
    Ca la 70 sigur…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *