comment 0

Hashtag tabu | Ce cred femeile despre one-night-standuri

Vorbeam c-un prieten care nu mi-e prieten pentru că nu dă like, dar mi-e pe alocuri drag, despre ce i-ar plăcea să citească pe gret.ro. Mai ales că el e un bărbat foarte mișto (deși nu dă like-uri) (sau tocmai d-asta e mișto, pentru că nu stă pe Facebook, discutabil). “Despre one-night standuri, din perspectiva unei femei”. I see what you did there! 😀

So, despre aventurile de o noapte din perspectiva unei aproape femei, adică eu, pentru că uneori sunt, dar deseori nu sunt. O să fie cu roșu în obraji, cu metafore și cu poezie, din care nimeni n-o să înțeleagă nimic. Ca în viață. În plus sexul vinde, iată, în sfârșit fac și eu trafic aici.

Ok. Deci, ce nu spune nimeni, din perspectiva asta, a unei aproape femei. Sexul e minunat și absolut normal, chit că se face o dată și atât sau de 50 de ori, în relații care se îmbracă în pulovere cu reni de Crăciun. Mai cred că suntem predispuse (nu că e o regulă) să vrem și un mic dejun a doua zi cu one-night-loverul și poate încă un date, serios, la cină, cu vin în pahare cu picior.

Însă uneori e sex și atât. Nu, hai să fim sinceri. Deseori. Și pentru noi, și pentru ei. Și e un joc. Sexul e mereu un joc. Cred că ăsta, Frank Underwood cu #metoo, el a zis-o. “Everything in the world is about sex. Except sex. Sex is about power”. Hell yes.

So. Dacă a doua zi îi dai 10 mesaje, îi trimiți melodia ta preferată și-l întrebi ce face de Revelion, un bărbat normal la cap ți-ar bloca numărul. Doamne, ajută! Sper, adică! Astfel de comportamente nu pot fi încurajate, ne pune pe toate în aceeași oală și eu sunt în multe feluri muiere, dar cu istericele și cu planurile pe termen lung – niciodată.

Cred că sunt trei situații de cum să gestionezi one-night-stand-ul abia întâmplat:

 1. Cazul ideal. Când chiar ești foarte ok să nu vă mai vedeți niciodată, să-l bați prietenește pe umăr și să vă zâmbiți pe sub mustăți când vă întâlniți vara, random, în Vamă (am citit pe un forum!) și atât. Să ai o poveste, să-ți vezi de viața ta, c-ai atâtea belele pe cap, încât chiar să te bucuri de aventura care fuse. Dacă e să fie ceva, era deja 🙂
 2. Cazul  dificil. În care trebuie să mimezi că ești ok cu faptul c-a fost doar o noapte și atât. Că poate îți place în așa măsură în care să vrei mai  mult, dar dacă vrei s-ai o șansă de mai mult, nu trebuie să-l faci cu capul.
 3. Cazul onest. Să-i spui ce simți, să-ți faci 7 cruci și să speri că și el vrea să te mai vadă. E cazul puțin probabil, dar God knows.

“E ca o validare, ca un ritual, ca o provocare pentru noi”, îmi spune prietenul ăsta al meu. Nu știu, de fapt, cum e pentru femei. Știu cum e pentru aproape femei ca mine și de unde îmi iau eu validările, pe lângă one-night standurile astea care pentru noi sunt oarecum banale, pentru că noi deținem controlul, noi spunem da și nu, noi stabilim regulile:

 • Din felul în care se uită la mine pe o plajă cu femei goale. Da, mă, da, dar ele fac foamea, lasă-mă-n pace!
 • Din felul în care își pune mâinile în cap când îi spun s-o ia în dreapta, nu în stânga cum zice Waze. Da, mă, da, dar mi s-a părut mai frumos pe aici.
 • Din felul în care mă șantajează să mergem la cină cu ai lui. “O lună de zile de acum încolo schimb eu lenjeria și merg cu tine la Emeric Imre la concert, dar fără selfie, fără check-in! Geez!”
 • Din felul în care înțelege că 3 zile n-am chef să-l văd, nu pentru că-l iubesc mai puțin, ci pentru că am chef de mine, de seriale dubioase și nespălat pe cap.
 • Din felul în care stă la selfieuri. Și din felul în care nu stă. De la al 40-lea în sus, că nu-mi stă mie bine părul… cred și eu!
 • Din felul în care facem pereții să fie neîncăpători și punem lumea pe mute când suntem în pat.
 • Din felul în care are grijă de mine când mă amețesc și de cum face mișto de mine dimineața.
 • Din felul în care mă lasă în pace.
 • Din felul în care nu mă lasă în pace.
 • Din felul în care se duce singur să doarmă pe canapea, când prietena mea se mută la noi până se face bine
 • Din felul în care mă vrea fericită nu pe instagram, ci în seri cu pizza, meciuri și seriale. Ah, și nu ne vrea fit pe niciunul, că sportul e sănătos, dar orezul ăla cu lapte e și mai bun.
 • Din felul în care nu mai vrea aventuri de o noapte cu altele. Și nici eu. Și când o să vrem, când o să se termine, că toate se termină, o să ne spunem, o să ne luăm în brațe și o să mustăcim când ne vedem la vară, random, în Vamă, fiecare în altă poveste, cu alte seriale de văzut și alți părinți ciudați, cu neamurile lor dubioase cu tot 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *