comment 0

60 de ani de magie | Cand eroii din copilarie raman eroi si cand esti mare

Suntem copii care platesc facturi si isi dau intalnire in strada. Cred ca am crescut frumos si pentru ca am crescut cu Abracadabra.

  • Cred ca uitam de ciocolate si ca nu aveam toate jucariile din lume, cand stiam ca avem duminicile dimineata.
  • Cred ca nu i-am vazut pe ai nostri plangand ca trebuie sa imparta banana in 4 si pentru ca uitam de banane cu ochii in televizor duminica
  • Cred c-am trecut mai usor peste Penicilina si Moldamin, spunandu-ne ca “eu pot, eu sunt magician”
  • Cred ca n-am suferit atata ca n-aveam radio sau casetofoane, cantand toata ziua prin casa cantecele Abracadabra
  • Cred ca n-a fost un copil care sa nu ia o lingura de sirop de tuse sau de ciorba din aia cu zarzavaturi: “O lingura pentru Magicianul….”
  • Cred ca de cate ori legam cate un dintre cu sfoara de clanta, era pentru ca n-am ascultat de Magi si am uitat sa ne spalam pe dinti
  • Cred, cred, cred.

Copilaria noastra comunista a fost mai frumoasa si pentru c-am avut Abracadabra. Era singura noastra distractie pentru care ne pregateam toata saptamana. Cred ca a fost ultima oara cand ne-am trezit fara alarma duminica 🙂

20 de ani mai tarziu.

Pe la inceputul protestelor, cand eram in piata zi – lumina si ma certam cu niste oameni mari si neprietenosi pe clasicele “si ce rezolvi?, “tu nici nu stii cati parlamentari sunt”, “de cand te-ai apucat tu de politica” si asa mai departe, iar eu nu mai avea argumente, pentru ca asa e, nu stiu politica, dar stiu ca am bun-simt si cred ca asta ajuta, am incheiat paranteza, deci, Magi a zis o chestie foarte tare:

– Educatia se face in strada, constiinta politica acolo se formeaza, printre oameni, de la oameni, nu din carti. Lasati copilul in pace!

Si apoi mi-a zis sa ma imbrac gros.

Azi e ziua lui si e cel mai atent om din lume la grijiile celorlalti, inca se joaca de-a viata si cu cei mici, dar si cu cei mari. Are un super-umor, vorbeste cald, vorbeste perfect si e Actorul Romaniei. Nu stiu cand are timp sa le faca pe toate. Bine. Sa le faca pe toate bine. Si mai e ceva. Cred ca putini, foarte putini eroi pe care ii avem, ii inventam sau ii iubim in copilarie ajung sa ramana eroi si cand suntem mari, si cand ii cunoastem. Pe Magi il iubesti si mai mult, daca se poate iubi mai mult decat ca atunci, in duminicile comuniste cu Abracadabra in fata si un sfert din banana ramas de aseara.

La multi ani, Magi!
Multumim c-ai ramas in zona, alaturi de noi, si acum, cand suntem copii care platesc facturi si isi dau intalnire in strada.

P.S. Sa stiti ca primeste, citeste si intoarce urari si aici 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *