comment 1

Fă-mi loc sau fă-ți altă mare

E superurât afară și știți că mai bine stau cu capul în jos 4 ore, ca liliecii, atârnată de o funie decât să ies din casă când e iarnă, adică octombrie – martie. Plouăninge și mă scoate din minți ziua asta. N-a fost una buna, nu doar meteorlogic vorbind.

Dar. Normal, mereu e un DAR care te scoate afară în frig. Am bilet la teatru și nu pot să-i las pe Manole și pe Medeea fără mine. Dacă ei au putut ieși azi din casă, pot și eu. Mă rog, ei sunt actorii, dar asta e altă discuție.

FĂ-MI LOC este o poveste despre iubire, despre viață, astre şi Universuri. Nu aveți cum să nu o vedeți. Nu, nu aveți cum. Ei se regăsesc în ajunul de Crăciun, în cușeta unui tren de noapte. Ea, o fata singură, șarmantă, aventurier. El, un bărbat cu principii, cum îi stă bine oricăriui bărbat, pus în fața unui eveniment care îi întoarce lumea cu susul pe jos.

Doi oameni merg spre niciunde, dar merg împreună – cu asta am plecat în cap şi mi se pare atât de frumos gândul ăsta (uite, dau și cu bold), că de acum încolo când mă va întreba cineva ce e iubirea (căci desigur, eu merg des pe stradă, pe metrou, în baruri, la întreţinere și vine vorba despre asta), le voi răspunde:

Doi oameni care merg spre niciunde, dar merg împreună. Asta e iubirea.

Pentru că nu cred în planuri.
Și în „trebuie”.
Nu cred în pe viață și hârtii semnate.
Nu cred în GPS când sunt cu tine prin Lisabona
– Hai să ne pierdem pe străduțe!
Nu cred c-ar trebui să ne mințim că știm unde mergem.
Nu cred că ar trebui să ne minţim.
Cum va arăta casa noastră.
O să fim bunici?
O să mă îndrăgostesc de altul, iartă-mă, ştii că primăvara o iau razna!
O să-te facă alta s-asculţi aceeasi melodie pe repeat vineri seara pe Autostradă în drum spre mare?
O să ne îmbătăm cu Martini și măsline pe plaje albastru-de-metil din Grecia la 60 de ani ?
Și-o să dansăm desculți în ploaie pe Batiștei la vară?
Habar n-am.
Nimeni nu ştie ce face.
Hai să vedem.

Fă-mi loc lângă tine, deschide maps și scrie NICIUNDE la destinația finală.
Uber?
Tren?
Ai înnebunit?!
Hai pe străduța asta și lasă telefonul ăla.
Nu
ne
oprim
până
nu dăm
de
mare!
♥♥♥

 

 P.S. Nu ştiu când se mai joacă, dar până atunci, fac o magie și 3-4  incantații cum am văzut eu la Frankie din Grace și Frankie (băi, să vă uitați la Grace and Frankie). Așa. Deci, da. Magie și incantații la prietenii blt.ro, să ne fericească cu 4 bilete. Nu trebuie sa faceti nimic pentru ele, le impartim ca pe caramele, e suficient si asa ca rezistati aici cu mine, cu nervii și depresiile mele și cu inegalabilul Maestrul Error 500.

1 Comment so far

  1. Claudia S

    Mesajul care e postat în ziua în care am împlinit 35…cu întrebări existențiale, și întrebări din jur… Pentru mine un semn din partea Universului! Îți mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *