comment 0

Viața în gips | Cum să fii tolomac în 19 pași simpli

Salut din nou. Sunt eu, prietena voastră not so bright și pe care o challengeuiește Universul cu: “Ce-ar putea merge azi rău, Gret?”.

Cum să-ți complici existența singur, ca idiotul:

1. Du-te la o competiție sportivă, de dificultate mare, pentru că tu te consideri o Xena a sportului și o să fie fun. Yay!

2. Încălzește-te la mișto, doar când se face live-ul pe Facebook, să dai bine acolo, în rest, n-ai nevoie, că tu ești o artistă a sportului, doar nu-ți pierzi timpul cu încălzirea.

3. Accidentează-te la PRIMUL OBSTACOL, când trebuie să sari 3 gropi pline cu apă. Semi-sari una, genunchiul face poc.

4. Mergi la pas toată competiția, nu pentru că te doare prea tare, că piciorul e încălzit, dar te gândești că-s cam periculoasele probele și riști naiba să-ți rupi ceva, cum ar fi?

5. Împrietenește-te c-un om care crede același lucru și mergeți ca la promenadă pe-acolo. Apăreți în poze mergând, la plimbare, printre oameni care se cațără pe frânghii, se bagă în gheață și în noroaie, rămân suspendați în aer, d-astea.

6. Terminați primii cursa, tare ați fuma o țigară (ca după sport), ați bea o apă, dar n-aveți nimic la voi, cheile de la mașină sunt puse bine, de ceilalți din echipă, care chiar fac probele alea, deci mai durează o oră.

7. Evită contactul vizual când se pun întrebări de genul: “Și? Care a fost cea mai grea? Care vi s-a părut cea mai mișto probă”. Păăăăi, prima, că doar p-aia ai făcut-o. Spune un banc să distragi atenția! Nu știi bancuri, așa că evită contactul vizual.

8. Fă-ți planuri seara de dans în Expirat, c-ai chef de țopăială, dacă tot nu te-ai obosit azi la competiție.

9. În drum spre casă, treci pe lângă Urgențe și parcă-parcă te-ai duce să vezi ce e cu poc-ul ăla.

10. Anunță că tu te-ai accidentat la o competiție de sport, ca să scrie pe fișă că e ACCIDENTARE SPORTIVĂ. Nu intra în detalii, cum ți-ai făcut un prieten cu care te-ai plimbat pe câmp 2 ore. Oamenii iubesc oamenii care fac sport, las-o așa.

11. Suspect de ruptură de menisc și încă un ligament, faceți un RMN și veniți cu el, operația se face la 3 săptămâni.

12. Stai o zi în pat cu el sus și plânge-te pe internet. Fă o poza cu gipsul, să faci like-uri.

13. Înnebunește după o zi și jumătate cu el stat sus și cu gheață și vino la birou. Dacă e rupt, oricum se operează. Dacă nu e rupt, atunci ai făcut foarte bine c-ai ieșit din casă, înseamnă că nu e așa grav.

14. Învată de pe youtube cum se fac injecții în burtă, fă-ți o cruce și dă-i bătaie. Au, mamă!

15. N-ai bani, pentru că ți-ai pierdut și cardul la COMPETIȚIA DE SPORT unde ai fost. Du-te la bancă să-ți scoți alt card, primește prăjituri de la doamne, refuză-le că ești la dietă, ia-ți cardul și târâie-te înapoi acasă.

16. Sună la 5 clinici pentru RMN, vezi unde e cel mai bine să ți-l faci, să nu-ți mai greșească iar piciorul ca data trecută. Acum înțelegi de ce RMN-ul e ceva cunoscut printre fotbaliști, că e scump al naiba. Doar ei și-l permit!

17. Așteaptă RMN-ul și până atunci mai plânge-te pe internet, că sigur ajută. Emoțional ești super, poza a făcut și like-uri, nu mai lua calmante ca să știi când să nu forțezi că doare, spală-te cu chiu cu vai, pe bucăți și, felicitări, ai o nouă problemă pe cap, depresia stă ascunsă sub pat, ar veni și ea la petrecere, dar n-are loc de atâtea gânduri și cum dracului n-o să fac eu duș 14 zile, în plină caniculă?

18. Bucură-te că plouă azi și speră să ningă zilele astea. Hai cu dereglările alea de la încălzirea globală, măcar niște lapoviță!

19. Felicitări, ești un tolomac, care și-a făcut singur viața grea. Dar are un prieten nou, love Fabian, de la plimbarea de sâmbătă din câmp, care și el și-a accidentat glezna, la același obstacol, PRIMUL!

Bonus. Am uitat de Gabi! Noul meu prieten cu care mă accidentez la primul obstacol și care cântă romanțe pe câmp (ce să faci două ore?) mă duce cu mașina la spital. Pe drum, îmi dau seama că o să fim prieteni forevă. Nu doar c-are romanțe în playlist, Fabian le știe și pe dinafară. Cântăm Mihaela Runceanu și Cotabiță Înceaaarcăăă și viața nu mai pare așa grea. Micile bucurii despre care vorbesc psihologii. Seara stăm amândoi cu gheață și cu Gabi în boxe, cred că nici el nu-și mai știe versurile. Viața e frumoasă în gips, dacă mă și spăl, aproape că sunt un om fericit. Și curat. Micile bucurii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *