comment 0

Depresia în 15 pași simpli și altele

Să știți că n-am mai scris despre depresie, nu pentru că nu mai sunt (știți că doar în cărțile motivaționale dispare în 10 pași simpli cu cătină și descântece), ci și pentru că n-am mai avut timp. Am ignorat gretul.ro, îmi cer scuze celor 4 cititori și mamei. Pe site-ul pe care nu se întâmplă nimic niciodată chiar nu s-a mai întâmplat nimic, cumva eu m-am ținut de plan.

Cred că sunt mai ok, adică am căderi mici și sigure și apoi, ca în banc, dimineața când trebuie să-mi fac curaj să mă ridic din pat, îmi apare Iisus în memă care zice că nu de sens ai nevoie în viața asta, ci de job, că ești sărac. Mno, e și asta o motivație.

Dar am și găsit un mix bun cu de toate, care pare că la mine funcționează pe moment. Cu puncte, că mă știți haosată la cap, să ne fie mai ușor tuturor:

 1. Băi, jobul. Haide că nu vă spun vreo mare revelație, da’ atâta stăm la birou că ne trebuie oameni mișto și atmosferă din aia pe suflet. Iar ăsta cred că sigur e cel mai frumos loc unde am lucrat până acum. Insist cu până acum că visez în secret să ne facem sediu în Bali și să mă trimită acolo să organizez  creez haos și teroare și acolo. Sunt mișto tare oamenii ăștia pe care îi văd zilnic, că te lasă să fii așa cum ești. Trecem prin despărțiri, facturi, mahmureli și îndrăgosteli împreună, așa cum ar trebui să treacă toată lumea asta mare, de fapt, împreună.
 2. Snapchatul. Am descoperit cea mai minunată aplicație din lume și filtrul ăla cu dinți e poezie pentru suflet. Mă rog, pentru sufletul meu, înțeleg că părerile sunt împărțite 😒 Oooooo-eeeeeeeee-ooooo!
 3. Tratamentul. Adică mă autotratez, dar asta după 8 ani de pastile, am ajuns la o combinație care îmi face bine.  Ofcors, după mii și mii de combinații și teste, nu disperați, că nimic nu merge din prima. Și cu un psihiatru în care am încredere și care mă urmărește pas cu pas. NU RECOMAND DE CAPUL VOSTRU.
 4. Facem Bine. E proiectul de suflet și de făcut bine. Merge super. Nu ne bagă nimeni în seamă, pe scurt, și toată lumea vrea să facă bine, dar pe bani, nu așa, că îi roagă două tâmpite din Dristor. Este grozav! Dar dădurăm și peste oameni mișto, nu-s mulți, dar sunt. Și muncim de ne sar ochii din cap și #dragăuniversule și toți sfinții din lume, haide, haide cu aprobările alea să facem bine mult și bine 🙂 Revenim.
 5. Tatuajele. Dacă citește asta mama, glumesc, nu îmi mai fac mâine încă două. Zic asa, că tatuajele în general fac bine.
 6. Am ajuns la zi cu întreținerea. A fost greu, dar am răzbit. Bine, acum vine vara și iar o să merg cu banii în Vamă, dar era important să scap măcar din iarnă de la panoul rușinii cu datorii.
 7. Am slăbit puțin, mai am încă 15 kilograme și o să fie super :)) Apă și dramă, ma friends, apă și dramă, dieta asta o țin.
 8. Am văzut-o pe Barca umilită pe Anfield. Live. Muhahahaha.
 9. Mi-am luat niște rochițe superbombă și, mno, femeie sunt, te mai ajută și shoppingul.
 10. Lucrez mult, dar mult, așa că seara când ies monștrii de sub pat ori mă găsesc ori în pat – dorm!, ori în duș – dorm. Dezvolt o nouă superputere, să dorm oriunde, la metrou, pe scaun, pe jos, în picioare, în poziție de țukahara, sunt de neoprit.
 11. Mi-a plăcut Game of Thrones sezonul 8, ăsta ultimul, adică fac parte din cei 1% din lume care nu au o dramă și pentru asta.
 12. Am descoperit un butic cu haine ieftine prin Dristor, pentru că, vezi punctul de mai sus, #femeie.
 13. M-am îndrăgostit de Florence și mașinăria, ceea ce îmi dă un sens să vreau să merg la Electric vara asta. Plus că am cizme sexy de ploaie. Îmi mai lipsesc doar picioarele, dar de… luni la sală.
 14. Ca să-mi iau o grijă de pe cap, am reunit mulți dintre cei mai buni prieteni ai mei care nu se știau între ei, așa că făcurăm un grup supermixt și mai mult de jumătate suntem singuri, așa că, în principiu, noi facem mizerii și îi distrăm pe Clau și Ștef cu îndrăgostelile noastre de 2 ore și dramele ulterioare. Se și râde mult, se sforăie și mai mult, mai ales când dormi 6 în 2 paturi. Intimitatea nu e chiar unul dintre atu-urile grupului.
 15. Îmi merge mașina de spălat și viața are din nou sens și miroase a Lenor ăla auriu.

Două vești proaste am doar. Trei. Patru.

 1. Tot nu am voie la birou să-mi iau câine.
 2. Încă aștept bărbatul vieții mele #dragauniversule.
 3. Sunt tot săracă și încă aștept să câștig la loto. Bine, nici nu joc, dar ar fi drăguț să dea și în mine norocul și milioanele de euro. Cinci. V-am mai zis. Cred că aș fi ok cu 5 milioane de eur și fără alarmă dimineață.
 4. Mi-e foame.

Cu drag,
Gret

Foto: minunata Adela Pase, fotografa oficială Gret.ro, Facem Bine, #dragăuniversule și rățuștele din parc. În poză la Mimesis 2 al lu’ Ioana Dodan aka The Fab Studio aka “dă-mă și pă mine cu ceva pă ochi, să fiu și eu om” aka mama de Toma 🖤🖤🖤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *