comment 0

Dacă aș fi | Primul 11 despre mine care nu interesează pe nimeni

1. Dacă aș fi o băutură, aș fi…  cocktail fără alcool. 
Nu un cocktail, ci cel mai bun cocktail din lume fără alcool, astfel încât toată lumea să se îndrăgostească de el și să uite să mai bea alcool. Pentru că nu e niciodată doar un pahar, pentru că-ți adâncește depresiile, pentru că te face să uiți pe moment. Dar asta e o discuție lungă. Deci, da,  aș fi cel mai bun cocktail din lume fără alcool, de care s-ar îndrăgosti toată lumea.

2. Dacă aș fi o legumă, aș fi… roșie.
Pentru că roșii cu brânză și ceapă. Dar din alea adevărate, cu gust, nu Bellini la cutie. Pentru că se coc vara. Pentru că iarna n-au niciun sens.

3. Dacă aș fi o temperatură, aș fi… 35 de grade.
La umbră. 35 de grade la umbră, pentru că sunt o psihopată și sub 35 de grade intru în depresie și în frisoane.

4. Dacă aș fi un fruct, aș fi… caise verzi.
Pentru că sunt singuratice, nu se servesc în restaurante, nu intră în nicio rețetă de prăjitură și nu sunt pentru toată lumea. Pentru c-au gust de copilărie într-un sat din Teleorman. 

5. Dacă aș fi o ustensilă de bucătarie, aș fi… tigaia aia cu gaură în mijloc. O știți, nu? Nu că n-are niciun sens?
Pentru că n-am nicio idee ce fac.

6. Dacă aș fi un gust, aș fi… orez cu lapte.
Fierbinte, mâncat din oală, cu o pauză scurtă să prindă crustă și întors la locul faptei. Pentru că e cel mai bun gust din lume. Pentru că nu face diferență între săraci și bogați. Pentru că se face ușor și se mănâncă din oală. Cu o pauză scurtă să prindă crustă.

7. Dacă aș fi o masă a zilei, aș fi… micul dejun.
Pentru că poți să mănânci orez cu lapte. Pentru că miroase a cafea. Pentru că nu te grăbește. Pentru că nu-l mănânci peste tastatură. Pentru că poți să-l iei singur sau în doi. Pentru că miroase a cafea.

8. Dacă aș fi un loc de luat masa, aș fi… o tavernă din Grecia, pe plajă, cu picioarele în nisip și cu un câine care cerșește la gyros-ul din farfuria lui. Pentru că te primește cu nisip în păr, cu umerii arși și cu costumul de baie pe sub prosop, să poți să pleci oricând în apă, între gustări.

9. Dacă aș fi un fel de mâncare, aș fi… orez cu lapte, evident.

10. Dacă aș fi un desert, aș fi… orez cu lapte, evident partea 2.
Sau colarez, dar ăsta e mai pretențios, necesită un drum de 150 de km pentru cel mai bun desert din lume.

11. Dacă aș fi un condiment, aș fi… sare. 
Pentru că-ți crește tensiunea, dă ekg-ul peste cap și te ferește de o inimă care bate plictisită, regulamentar, în tăcere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *