comment 0

Despre singurătăți, aplicațiile de dating și cum fac veterinarii bile albe

E prăpăd. Vă zic, e prăpăd pe piața bărbaților în București. Nu o zic doar eu, că nu stau singură pe aplicațiile astea, ci ajutată de colegi. E o muncă de echipă să găsim LUMINA OCHILOR MEI, #PERFECTUMEU, JUMĂTATEA MEA BUNĂ. Nimeni, nimic.

S-o luăm cu începutul. În primul rând, Tinderul nu mai e la modă. Helloooou, 2020! Dacă nu sunteți la curent cu datingul în vremurile noastre, vă povestesc eu din superexperiența mea din ultimele 24 de ore. O să vi se pară puțin, dar nu e. E mult. Au fost 24 de ore lungi. Și grele.

So, no more Tinder, am înțeles și testat de la o prietenă că lumea se împarte în două. Două aplicații de dating din ăsta.

 1. HAPPN. Care e preferata mea. Pe Happn ăsta găsești oameni cu care te-ai intersectat sau care au trecut pe lângă tine sau pe lângă birou sau pe lângă cafenele. Deci, în teorie, sunt oameni cam din aceeași bulă geografică. Vă dați voi inimă p-acolo, e ca la Tinder, și dacă IT’S A CRUSH⚡, vă puteți scrie unul altuia. E preferata mea, că poate scrie și bărbatul, deci, spre deosebire de sora de la punctul 2.
 2. BUMBLE. Bumble nu e preferata mea, că aici, după inimi, împerechere, matching din ăla, DOAR FATA  are voie să scrie prima, să inițieze discuția. Purdel zice că e muuult mai bine așa, că faci o selecție și nu îți scrie toată lumea “sal cf” la grămadă. Dar problema e că o să fii tu AIA CARE SCRIE SAL CF. Și ai 24 de ore să îi scrii și el să-ți răspundă. Eu din martie, de pe 11 martie uitasem că există aplicația asta, cred că am depășit un pic alea 24 de ore. Cu vreo 6 luni! :))

În fine, îmi ia cam 5 minute să termin toți bărbații. X, X, X, X, X, X. Sunt fff puțini ok (în sensul că par OK, cât poți să te prinzi după niște poze). În rest e prăpăd. Și sunt niște tipologii clare care mă scot din minți. Pe puncte.

 1. X dacă are părul mai aranjat decât mine. Johny Bravo style. Nope. Acuma doar n-o să ne batem pe placa de păr dimineața.
 2. Bilă albă dacă e veterinar. Am dat ieri o inimă din aia unui veterinar. Avem 7 pisici acasă și un câine – 4 oameni, practic am rezolva o mare problemă a biroului. Veterinarul cel drăguț n-a dat însă inimă înapoi, vă țin la curent 🙁
 3. X dacă pune poze cu clădiri, apusuri, floricele. Fratele meu, e o aplicație de DATING, omul vrea să te vadă la față, la ochi, la haine, la trup. Nu e momentul acum de poza aia pixelată la un răsărit acum 2 veri.
 4. Bilă albă dacă ÎI PLAC PISICILE, DAR NU ARE UNA. Și nici câine! Am eu un pisic, ne ajunge!
 5. X dacă are doar selfie-uri cu el. Făcute de aproape. Nici porii lui Tom Hardy nu aș vrea să-i văd pe telefon, not ok.
 6. Bilă albă dacă reușești o descriere fără citate de pe internet.
 7. X dacă e străin. CĂCI E MEGA OBOSITOR SĂ VORBEȘTI ÎN ENGLEZĂ, DARĂMITE SĂ FLIRTEZI?!
 8. X dacă nu asculți ce muzică ascult eu (vocea naratorului: nimeni nu mai ascultă ce ascultă ea!)
 9. X dacă am o zi proastă și dau X dupăX pentru că why not. Iar eu am zilnic o zi proastă.

E dubioasă tare lumea asta. Nu îmi dau seama cum reușesc oamenii. Ba chiar îi apreciez. Eu sunt foarte pentru offline abia reușesc să mă văd cu oamenii dragi, abia reușesc să plec de acasă pentru MUNCĂ, gen ca să fac bani de rochițe, dar să mă văd cu necunoscuți, să fie awkward sau să nu fie sau uatever. Adică am mai făcut și o să mai fac, că, na, dar am o rată de 1 cafea la 2 ani. Ceva îmi spune că NU AȘA SE FACE (iar am scris cu caps, nu știu ce am, v-am zis că au fost 24 de ore lungi și dificile pentru toată lumea).

Suntem singuratici tare. Nu mai avem răbdare să construim, să credem, să fim flexibili. Mai ales când ai niște ani și niște tabieturi. Niște traume. Eu am dat cu X și dacă e fan gătit sau d-astea. Acuma nu l-oi invita pe Satana Carbohidraților în viața mea să mă îngrașe. Parcă în Green Book, un superfilm, recomand, așa, acolo am văzut citatul ăsta (ia uite-mă și pe mine cu citate de pe internet) care zice că “Suntem o lume de oameni singuri cărora le e frică să facă primul pas”. Și mai e și Ana Blandiana cu minunatul ei vers:
Și tu ştiai să construieşti
o
singurătate
în care puteam încăpea
amândoi.

Că din singurătatea mea și din singurătatea ta om face noi un #doi cum fuse și pandemia asta. Izolați, dar împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *