comment 0

Despre dragoste și alți demoni, pardon, pisici

Au fost fix 666 de oameni care au intrat în prima zi aici, pe gret.ro. Lucru care m-a făcut să mă gândesc la Satana. Fostul  meu prieten. Glumesc. Nu el, pisica lui. Mă rog, tot un drac.

So. Long, long time ago in a galaxy far away (Berceni), într-o seară, m-a capsat în joacă de încheietura mâinii. Pisica. Am verificat tatuajul de lângă, era ok, m-am dus la somn, că n-auzisem pe nimeni să moară de la o mușcătură de pisică. Am copilărit la țară, acolo ne tratau cu “suflă că trece!” și cu antiseptic. Vișinată, adică. Pe gură, nu pe rană.

În fine, m-am trezit a doua zi, mâna arăta așa și așa, vișinată n-aveam, am suflat și am plecat spre redacție. Treaba era cam vizibilă, se umflase, mă durea și se umfla și o venă așa spre cot, cu roșu și galben. Problema era că abia mă angajasem aici, într-o redacție de SPORT, deci cu mulți bărbați și doar nu era să le spun că m-a mușcat, știți, o pisică. Acum n-aș mai face asta niciodată, dar eram mică și stupidă și n-aș fi vrut să mă strige toată viata oamenii aia “Pisi”. Am inventat un câine în parc, care nu era în parc, care era vaccinat, care era de pe stradă, care s-a apropiat, ba eu de el, am fost și la anti-turbare din aia, da, da, doare injecția, dar aia e. Eiii, unde mi-a făcut-o? La spital. În burtă? (de unde dracu să știu, de undeee?) Scuze, trebuie să bag ceva repede că începe jurnalul, vorbim!

Până pe la prânz, mâna arăta rău și mă durea în așa hal că mi-am făcut curaj să mă duc la farmacie. Să-mi dea cu ceva acolo. Doamna a scos un “Aoleu! trebuie să mergi la spital! tu nu vezi ce infecție ai?!”. Înapoi în redacție a început circul.
– Merg cu tine!
– Nu, e ok, mă descurc!
– Am eu drum spre centru, hai să te duc!
– Serios, nu. O să stau p-acolo o viață, ca la urgențe…
– Ba da, mă. Te duc eu!
– Sunt o femeie puternică și independentă, plec!
– Nu, măcar un șofer să te ducă! Stai așa…

Nu m-a dus nimeni, după lupte seculare cu mine femeie puternică și independentă, că doar nu era să mint și la doctor. Acolo a fost mai simplu. Bine, simplu în sensul că oamenii ăștia de la Floreasca văd atâtea cazuri stupide zilnic, eu măcar nu făcusem supradoză de ouă fierte ca de Paște. Bineînțeles că a fost cu chin, medical vorbind, curățat acolo, drenare, crestat să iasă Satana din mine, antibiotice 10 zile, plus toată mâna în atelă două săptămâni. DOUĂ! Pe bune, am poze. Bine, eu nu. Dar prietenii mei sigur. Au fost două săptămâni grele, cu toate glumele posibile despre prietena noastră, Greta. Probabil singurul om din lume care a ajuns la urgențe pentru c-avea iubit cu pisică. Grozav. 

So. Concluzii.
– Dacă se întâmplă să vă muște o pisică, așa, în joacă!, de undeva unde-s venele subțiri (cred!), nu trebuie decât să vă spălați imediat după cu mult săpun și dat cu antiseptic. De preferat, spirt pe rană, vișinată pe gât.
– Sau mai bine, ia nu vă mai îndrăgostiți de oameni cu pisici, să știți că oamenii cu labradori sunt foarte simpatici. Wink. 

*Ce zice și internetul, că sigur credeți că fabulez: 

“Prin muşcăturile produse de pisici, sunt injectate adânc în ţesuturile umane bacterii patogene, care găsesc în articulaţii un teren prielnic de dezvoltare şi pot determina infecţii severe. Des, persoanele muşcate de pisici tind să ignore aceste răni, deoarece arată doar ca nişte înţepături. Dar pot fi atât de periculoase, încât o treime dintre persoanele muşcate necesită spitalizare, iar dintre acestea, două treimi au nevoie de intervenţii chirurgicale.

Studiul a mai arătat că persoanele muşcate de încheietura mâinii ori de o altă articulaţie aveau nevoie în mai mare măsură de spitalizare, comparativ cu cele la care muşcătura atinsese doar ţesuturile moi”, după un studiu realizat de Journal of Hand Surgery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *