comments 2

Ideile gret.ro și ale PR-ului ei | Cele mai tari cadouri și urări de Crăciun

Am scos la cafea și mic dejun departamentul meu de PR să vedem ce-am realizat în 2017 și să ne propunem niște cifre pe 2018. Sigur, sigur vă interesează.

În primul rând,  să vi-i prezint. De fapt, nu e un departament, e un singur consultant. De fapt, nu e un consultant, e prietena mea Drăguț. Andreea Drăguț. Dar ea e foarte deșteaptă și locuiește în țări străine, d-aia am mare încredere în ea și în sfaturile ei. Plus că nu te poți îmbrăca atât de mișto și să vorbești prostii.

– Drăăăăăguț, ce-ai vrea tu să citești azi pe gret?, întrebă ea molfăind la o granola (o granola sau un granola?) de dietă.
– Nimic! (mai are și momente de derapaj, înainte de cafea, nu vorbea serios)
BĂĂĂĂ!
– Nu, serios, zilele astea nu stă nimeni pe net, nu-ți irosi literele. Scrie și tu din ianuarie.
– Diiin iaaaanuaaarieeee? Să stau atâta nescrisă? Ce naibii o să fac cu mine?
(mă rog, n-am folosit chiar naibii, dar cu departamentul de PR îmi permit, în public niciodată)

Ha! De fapt nu e așa. Oamenii nu dau like, asta e altceva, dar stau pe net. Ba chiar stau mai mult, plictisiți de rude și orașele de provincie din care ne tragem cu toții, în care nu se întâmplă nimic niciodată, poate doar la Zilele Orașului sau de bâlci. Stăm, dar nu dăm like-uri, ca să pară că suntem happy-happy-joy-joy și mega busy cu atâtea întâlniri, revederi, cadouri, mese sfinte cu ai noștri.

Eu recunosc. Și stau, și dau like, și comment, și share, și #rezist. Să nu mi se ducă lipsa. E-n regulă, bazați-vă pe mine c-o să primiți măcar un like când puneți salata bouef, poza cu bunicul în poartă, bradul de acasă, reunirea cu băieții din liceu. Sunt acolo, văd tot, țin minte tot și când ajung la capătul internetului, mai iau o dată pozele cu voi din 2008. A fost un an bun.

[Paranteză civică. Pentru mine un Crăciun fericit ar fi anul ăsta dacă aș vedea însă mai multe postări cu justiția, Cioloș, DIICOT, alegeri, Johannis decât cu brazi și hohoho. Mă oftic și nu înțeleg de ce e anunțat mâine, aka sâmbătă 22 decembrie, cel mai mare protest la Parlament când atât de mulți suntem plecați. Dar am închis paranteza civică, nu mă pot abține și mai cred că fără violență nu o să ne salvăm și acum tac].

Am decis să-mi ascult consultantul meu PR și o să scriu despre ce fac millennialșii zilele astea: NIMIC!

Somn, mâncare, Netflix, seriale, mamă, mai adu-mi și mie cornulețe, Whatsapp, Facebook, vin fiert, sticlă de apă pusă lângă pat, pupat cu zgomot cu rudele alea neserioase, somn, mâncare, seriale.

Și ca să fie un nimic împachetat mișto, departamentul de PR a venit cu ideea să vă facem un cadou de Crăciun.
Adică o listă de băieți mișto la care puteți dona banii pe care îi dați pe pijamale și papuci de casă:

 • RISE
 • Recorder
 • Să fie lumină
 • Casa Jurnalistului
 • Funky Citizens
 • Documentaria (căutați-i pe Facebook pe toți, mi-e lene să pun linkuri, dar dacă ați ajuns voi pe un site obscur ca gret.ro, sigur vă descurcați și cu search-ul pe Facebook)
 • SMS la 8844 cu “SPITAL” pentru construirea primului spital de radiologie și de oncologie construit de un ONG, adică și de noi
 • Iar ăsta nu e nici măcar cu bani, dar tot cu o donație. De sânge. Este o nevoie uriașă de sânge în spitale și sângele nu poate fi înlocuit, inventat, creat din altceva. Eu nu pot, dar dacă donează cineva în locul meu, cu dovadă, îl scot la o cafea și mic dejun după 🙂

Atât s-a putut și azi, mulțumesc că ați ajuns până la final cu cititul (ya rite, mă uit pe statistici, voi ori citiți fff repede, gen 10 fraze a la Sadoveanu per secundă, ori intrați doar să vă uitați la poză. Not cool, bă!). 

La revedere, nu vă urez Crăciun și d-astea, că până luni mai bat câmpii de 10 ori pe aici.
Vă rog, donați. Dacă nu vă place nimic din listă, mai am un site foarte bun, tot așa, de săraci:
yours truly, gret.ro!

2 Comments

 1. Alin Savu

  Pe Recorder i-am “lovit” ieri. Pentru celelalte astept sa ma loveasca si pe mine o donatie din partea mamei sau a celorlalte rude. Sau voi vinde pisica.

  Vedem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *