comments 2

Regula celor 5 | Tatuajele sunt mereu o idee bună!

Bună ziua și bine v-am găsit în această superbă zi de făcut tatuaje (și mame să plângă). Astăzi, pe site-ul în care nu se întâmplă niciodată nimic, dar se vorbește mult (cam ca în Seinfeld, că nu-s departe nici eu de cum dansează Elaine) astăzi, deci, vorbim despre tatuaje. Și cele 5 reguli de bază înainte (în timpul și după) de primul tatuaj. Sau al 8-lea în cazul meu ( începând de azi ❤ ), dar cine stă să le numere?
Mhm.
Mama.
Mama stă să le numere.
Iubire!

1. Un tatuaj trebuie să arate în primul rând bine și apoi să însemne ceva.
Bine, cazul ideal e când desenul arată și bine, e și meaningful. În niciun caz invers. Daca pe mama ta o cheamă Margareta, pe iubita ta, Camelia și pe prietenul tău cel mai bun, Florentin, nu îți tatua niște flori din care, eventual, să plece niște fluturi. Mai bine îți tragi o dungă, un ceva care arată frumos, dar nu înseamnă cine știe ce, dar te uiți cu drag la el și îți imaginezi tu că în pătratul ăla sunt toate sentimentele tale pentru cineva, pentru mare, pentru whatever și toată lumea e fericită.

Florile, sirenele, ancorele si “Te iubesc, Angy!” ar trebui interzise în saloanele de tatuaje în 2017.

2. Nu îți alege tatuajul în funcție de “Vai, mamă, dar o să îl mai vrei și când ești bătrân?!”
Logic că nu o să îl mai vrei. Pe bune, ce tatuaj crezi că există pe lumea asta care să se asorteze cu placa dentara, chelia și mersul în baston? NICIUNUL, da! Deci, fă ce-ți place acum, bagă acul și la revedere. La 80 de ani chiar ar fi bine ca asta să fie cea mai mare problemă a noastra: “La dracu’, NU ma mai reprezintă tatuajul!”, zise ea în timp ce se ridică din pat și îi mai trozni un os.

Bonus. Nici legenda aia cu locul nu e valabilă. Fă-l unde ai chef, că nu o să te plictisești de el, dacă îl vezi toată ziua. Doar dacă ai antecedente. În sensul că obișnuiești să te plictisești des și de degetele de la mâini, doar pentru că le vezi în fiecare zi. Meh, așa aș face o schimbare și aș face o rocadă între inelar și arătător, prea mi s-a luat de ele!

3. Nu te duce cu alai și fii hotărât!
Desenul ăsta chiar înseamna ceva, e un moment al tău, așa că nu te duce cu alai după tine, să te influențeze, s-ajungi acolo c-o linie în cap și să pleci cu un dragon care scoate flăcări. Pe tot spatele. E o treabă mult prea personală. Păstreaz-o așa, o să iubesti și mai mult tatuajul. În plus, artistul – ca toți artiștii, siiiigur o să vrea să îți deseneze el ceva frumos. Tu vrei o literă,  de exemplu, dar cumva o să ajungi să ai Luceafarul pe ceafă, cu BOLD și cu ITALIC și cu umbre. Continuat cu dragonul de mai sus.  În uralele alaiului, fascinat și el de artistul creator și de faptul că nu-i spatele lui, desigur că merg și niște trandafiri lângă dragon, păi, în ce suflă și el cu foc?

4. Nu îți face 5 tatuaje din prima!
Da, ok, o mână tatuată cu 5-6 simboluri care se pierd mișto unul într-altul dă superbine. Toți smecherii ăia de pe Instagram sunt plini de desene. Și ce simbolistică! Ce culori! Ce idei! Desigur, în mai multe rânduri, în mai multe reprize. Nimeni niciodată n-a intrat dimineața la salon și până la prânz a ieșit Beckham de acolo. E indicat să ai un plan, dacă vrei multe și frumoase și cu logică, dar mai ales răbdare, să vezi dacă îți place artistul, dacă se duce la bronz, dacă te enervează că e prea gri.

5. După un timp, lumea nu se mai holbează și la un moment dat nu mai face nici gluma aia din 1950 cu “Și? O sirenă pe când?”.
Toți suntem datori în viață cu un cover-up. Nu te speria dacă nu iți mai place primul după un anumit timp. Ca în viață. Nu trebuie să rămâi cu el forevăr. Update-urile sunt foarte bune, mai puțin dacă e vorba de Windows 7.  Și, da, nu există 1 tatuaj și atât. Prima oară e mai greu, prima masa de Crăciun ruinată, până acceptă mama că hei, puteam să am vicii mult mai rele, puteam să joc la păcănele și să bag heroină, spune-mi, vrei să bag la păcănele?  🙁

P.S. Se spune că în Rai nu pot urca părțile din corp care sunt tatuate. D-aia e mai bine să te tatuezi mult și bine, fără regrete și peste tot. Decât să mergi ca ultimul fraier pe bucăți, descompus și handicapat în Rai, mai bine pe de-a întregul la vecinii de jos. Plus că am o bănuială că în cazanele alea nu se fierbe doar vin iarna, se și sterilizeaza acele pentru tatuaje. Aud că mai vin și de sus, pe ascuns, că, na, ce-i frumos și Domnului îi place. Sub rochiile alea albe și pufoase, dracu’ știe ce se ascunde… ❤

 

2 Comments

  1. razvan

    Am avut o saptamana de c@kt / am realizat ca sunt virusat acum vreo 3-4 ani, cand am citit o carte ‘Demonul amiezii’ / am capul tare si nu prea caut ajutor de la nimeni / mi-e lene sa caut povestea cu virusul de pe albumul asta al tau de povestiri, ca sa scriu acolo, insa iti citesc gandurile trecute pe aici si imi place maxim cum scrii / gandesti si cu siguranta, ma ajuta.
    Cam asta-i rostul mesajului – Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *