comment 0

Viața c-un anxios | 16 lucruri pe care nu ți le zice nimeni

Viața cu un anxios nu e ușoară, dar ușor nu e antonimul lui frumos, așa că poate fi tare mișto. Nu trebuie să ții cont de niște reguli, I hate regulile, dar de niște lucruri, da.

Suntem creativi, idioți, facem surprize, ne plac poveștile, suntem foarte mișto când suntem sus și foarte neplăcuți când suntem jos. Te uită sfinții cu noi în bucătării mici la povești, dansăm pe stradă sau, na, plângem. Nu trecem neobservați. Avem umor și suntem buni cu oamenii. Ne plac mult câinii cu urechi lungi. Fuck it, cu orice urechi. Urlăm fără voce la concerte. Mergem singuri la teatru și asta nu e o problemă.

 1. Lăsați-ne un pic singuri, revenim noi
  Avem nevoie să ne încărcăm bateriile și ele nu se încarcă de la oameni, agitație și de pe afară. Ci dinăuntru, cu o seară doar pentru noi, o zi doar pentru noi, câteva ore doar noi cu noi. Nu suntem supărați, vrem doar să stăm cu noi și asta e ok.
 2. Gesturile mici fac oameni mari
  Vedem TOT, nu ne scapă nimic. Iubim gesturile mici, că le facem și noi. Stai tu aici, că e caloriferul cald. Ia tu cana asta de cafea. E prima turnată din ibric, a doua mereu are mai mult zaț.
 3. Pe viață – noi chiar o luăm ad litteram.
  Intri greu în viața noastră, dar intri pe viață, o dată ce-ai trecut niște teste din capul nostru. Că ne-ai văzut și neplăcuți, și când ne îngrășasem noi atunci, și când n-aveam chef de zile de naștere, dar am fost acolo. Și ai apreciat.
 4. Fii pregătit să te ocupi tu de planuri
  Pentru noi e ușor, că de unul singur avem o singură regulă: fără nicio regulă. Nouă ne place să ne pierdem pe străduțe, să mâncăm în locuri care ni se năzare, poate c-au câine la intrare sau au nume frumoase. Trip advisor și alte steluțe? Prea multe planuri ne stresează, așa că ocupă-te tu, dar lasă-ne libertatea să nu urmăm chiar cum te aștepți tu.
 5. Ne răzgândim des, dar te poți baza pe noi
  Ok, ok, dacă sunt lucruri serioase (like mâine ne căsătorim, o să apărem, pe bune. Luăm un xanax, dar acolo suntem, în rochie sau în frac), în rest… o să ne răzgândim de mii de ori. Plecăm de acasă după pâine, așteaptă-te s-ajungem la mare sau la vreun concert după ce-am văzut un afiș în fața la Mega.
 6. Dispărem din peisaj cu zilele, dar la 3 dimineața sună-ne, că venim!
  Mă rog, scrie-ne, nu ne suna. Telefonul ne dă o stare și mai mare de anxietate. Nu trebuie să ai o problemă reală. Pur și simplu vrei să fii cu cineva la 3 AM pe bordură și să fumezi o țigară, hai, dă share location. Așteaptă-te să nu fie doar o țigară, păi, nu vedem noi și răsăritul? Ce dacă la 8 intrăm la muncă!
 7. FĂRĂ SFATURI!
  Vrem să fim auziți, vrem să fim ascultați. Știm și noi ce e bine, ce nu e bine, dar acum vrem doar să fim ascultați.
 8. Facem multe țăcăneli
  Le încercăm pe toate, ca să ne fie bine. Acupucturi, meditații dubioase, citim prostii, facem prostii, uleiuri de nu știu de care, zile în care mâncăm doar fructe galbene, c-am văzut noi un documentar și ele cresc serotonina…
 9. Avem nevoie de confirmări
  Spune-ne Arată-ne că suntem frumoase. Spune-ne Arată-ne că o să fie bine. Spune-ne Arată-ne că ești aici ca să nu pleci. Spune-ne Arată-ne că suntem iubiți.
 10. Fiți sinceri cu noi, chiar dacă ne doare
  Sau așa credeți voi, că ne doare. Nu ne doare. Acceptăm și apreciem sinceritatea indiferent de ce urmează. Ne enervează falsitatea și să ne simțim mințiți, ocrotiți, uatever. Avem un simț extraordinar de a simți când cineva nu e sincer.
 11. Așteaptă-te la un somn disfuncțional
  Uneori dormim 15 ore, alteori facem noapte albă, după noapte albă. Stai liniștit, ne mutăm singuri în living sau în bucătărie. Nu suntem egoiști să suferi alături de noi.
 12. Suntem cei mai non-egoiști oameni de pe lume
  Iar asta nu e deloc o calitate, ci un defect. De multe ori vrem să-ți fie ție mai bine în detrimentul nostru. Lucrăm asta, da? Lucrăm. Știm că nu e bine. Mai am și eu mult de lucrat la asta, dar I’m getting there.
 13. No drama, please!
  Nici noi nu suntem (mereu) dramatici. Așa că fiți voi ăia stabili și care, again, sunteți aici să nu plecați. Unii oameni sunt pasaje în cartea noastra, dacă vrei să fii unul, te rugăm, părăsește clădirea. Ne place cu puțină drama, dar suntem noi suficient de. Sau măcar să facem cu rândul.
 14. Nu îți asuma rolul de problem solver
  Și învață să fii ok cu asta. Unele nu țin de tine. De noi. Unele nu se rezolvă, altele au nevoie de timp. Nu o lua personal
 15. Ceartă-ne din când în când
  Dar alege-ți bine cuvintele. Suntem predispuși să ne facem rău, nu face din orice defect de calitate: – dar, vai, ăsta e farmecul tău. Nu. Spune-ne când crezi că greșim, că ne facem rău. Că știm și noi, dar uneori nu ne putem opri.
 16. Fii pregătit să fii… fericit 🙂
  Fericirea ta e foarte importantă pentru noi. Iubit, prieteni, soră, frate. O să te batem și noi la cap să mai faci sport, să ai grijă de tine, să fii și tu bine. Să fim amândoi bine. Să râzi mult cu noi. Să și oftezi. Să fim mișto împreună. Să fim… fericiți 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *